Δημοσιογραφική Διάσκεψη για τα εγκαίνια του Πολιτιστικού Κέντρου Στροβόλου

Εγκαίνια Πολιτιστικού Κέντρου Στροβόλου 

Πραγματοποιήθηκε σήμερα (6 Ιουνίου 2014), στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Πολιτιστικού Κέντρου Στροβόλου, Συνέντευξη Τύπου με θέμα την τελετή Εγκαινίων του Πολιτιστικού Κέντρου Στροβόλου, που θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη, 11 Ιουνίου 2014, στις 7.00μμ.

Στο χαιρετισμό του στη Συνέντευξη Τύπου ο Δήμαρχος Στροβόλου, Δρ Λάζαρος Σ Σαββίδης, εξέφρασε τη μεγάλη του χαρά και ικανοποίηση για το πολύ τιμητικό γεγονός ότι τα εγκαίνια θα τελέσει ο Εξοχότατος Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κ. Νίκος Αναστασιάδης, ενώ θα προηγηθεί αγιασμός από τον Μακαριότατο Αρχιεπίσκοπο Κύπρου, κκ Χρυσόστομο Β’.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στο ιστορικό του κτιρίου το οποίο χρονολογείται από το 1915 και είναι δωρεά του μ Νικόλαου Μούντη. Το κτίριο πήρε την τελική του μορφή το 1925.  Τα έτη 1968 και 1969, ο χώρος είχε διπλή χρήση, αφού μαζί με το Δημοτικό Σχολείο συστεγάστηκε και το τότε Συμβούλιο Βελτιώσεως Στροβόλου. Από το 1970 μέχρι το 1986, χρονιά κατά την οποία ο Στρόβολος ανακηρύχτηκε σε Δήμο, ο χώρος χρησιμοποιείτο αποκλειστικά από το Συμβούλιο Βελτιώσεως.  Στη συνέχεια, μέχρι και το 2000 ο χώρος στέγασε το προσωπικό του νεοσύστατου Δήμου Στροβόλου.

Ο κ Δήμαρχος τόνισε ότι το Πολιτιστικό Κέντρο Στροβόλου ανεγέρθηκε με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, έχοντας υπόψη του την ανάγκη για δημιουργία ενός σύγχρονου πολιτιστικού χώρου. Η απόφαση λήφθηκε με γνώμονα την προσφορά προς τους δημότες, που είναι η ύψιστη προτεραιότητα του Δήμου.

Όσον αφορά την τελετή των Εγκαίνια, το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει:

  • Αγιασμό από την Αυτού Μακαριότητα, τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου κκ Χρυσόστομο Β’
  • Χαιρετισμό από τον υποφαινόμενο
  • Χαιρετισμό από τον Εξοχότατο Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, κύριο Νίκο Αναστασιάδη
  • Εγκαίνια (κόψιμο κορδέλας και αποκαλυπτήρια ειδικής αναμνηστικής πλάκας)
  • Ξενάγηση στους χώρους του Πολιτιστικού Κέντρου
  • Δεξίωση

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα ακούγονται με μελωδίες από τη Συμφωνική Μπάντα του Δήμου Στροβόλου και Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου.

Στα εγκαίνια του Πολιτιστικού Κέντρου συμμετέχει και το Επιμελητήριο Καλών Τεχνών Κύπρου (Ε.ΚΑ.ΤΕ.), εγκαινιάζοντας έκθεση ζωγραφικής και γλυπτικής, στην οποία συμμετέχουν 38 μέλη του Ε.ΚΑ.ΤΕ. Η έκθεση του Επιμελητηρίου θα διαρκέσει μέχρι τις 19 Ιουνίου.

Ο κ Δήμαρχος ολοκλήρωσε το χαιρετισμό του ευχαριστώντας όλους όσους εργάστηκαν για την ολοκλήρωση του έργου, Αρχιτέκτονα, Εργολάβο, Συμβούλους, Λειτουργούς του Δήμου,  τις Πολιτιστικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού και το Τμήμα Πολεοδομίας και Οικήσεως του Υπουργείου Εσωτερικών.

Επίσης ευχαρίστησε όλους τους χορηγούς και τους υποστηρικτές της τελετής των Εγκαινίων, χωρίς τους οποίους η όλη εκδήλωση θα ήταν πολύ δύσκολο να πραγματοποιηθεί στο επίπεδο που αρμόζει και τα Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας τονίζοντας πως η συμβολή τους στην ενημέρωση του κοινού, όχι μόνο για την ημέρα των Εγκαινίων, αλλά και για τις υπηρεσίες και δυνατότητες που προσφέρει το Πολιτιστικό Κέντρο Στροβόλου, είναι τεράστια.

egkainia_06062014_04 egkainia_06062014_03

egkainia_06062014_02 egkainia_06062014_01