Τα Λογοτεχνικά Πρωινά είναι ένας θεσμός που καθιερώθηκε με την ίδρυση της βιβλιοθήκης, με στόχο να αγαπήσουν τα παιδιά το βιβλίο, να χρησιμοποιούν τη βιβλιοθήκη και να γνωρίσουν από κοντά τους δημιουργούς της Παιδικής Λογοτεχνίας του τόπου μας. Μέσα από ένα εργαστήρι γνώσης  και φιλαναγνωσίας, τους δίνεται η ευκαιρία να μάθουν την αξία του βιβλίου και την διαδικασία συγγραφής και έκδοσης ενός βιβλίου και να αντλήσουν γνώσεις και εμπειρίες μέσα από τις ζωντανές αφηγήσεις των συγγραφέων.

Το πρωτοποριακό αυτό πρόγραμμα λειτουργεί εδώ και 21 χρόνια με μεγάλη επιτυχία. Στα πλαίσια των Λογοτεχνικών Πρωινών έχουν επισκεφθεί τη βιβλιοθήκη παιδιά της Ε’  τάξης των δημοτικών σχολείων του Δήμου Στροβόλου και άλλων περιοχών. Συγγραφείς, μέλη του ΚΣΠΝΒ, συμμετέχουν  στο πρόγραμμα.

Στο τέλος της κάθε σχολικής χρονιάς έχει καθιερωθεί η διοργάνωση εκδήλωσης για τη λήξη των Λογοτεχνικών Πρωινών. Κάθε χρόνο πραγματοποιείται  εκδήλωση  από τα σχολεία που επισκέφθηκαν τη βιβλιοθήκη και συμμετείχαν στο πρόγραμμα και ταυτόχρονα τιμώνται οι Κύπριοι συγγραφείς παιδικής λογοτεχνίας που συμμετείχαν στο πρόγραμμα την σχολική χρονιά που πέρασε.