Ο Δήμος Στροβόλου έδωσε βήμα σε 25 ποιητές και πεζογράφους για να παρουσιάσουν αποσπάσματα των έργων τους

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 13 Ιουλίου η εκδήλωση «Read, Tell, Share» από τον Δήμο Στροβόλου και την ομάδα συγγραφέων «Διαβάσεις», στην οποία έλαβαν μέρος 25 ποιητές και πεζογράφοι από όλη την Κύπρο, οι οποίοι παρουσίασαν αποσπάσματα έργων τους.

Η εκδήλωση εντάσσεται στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του νεοϊδρυθέντος Ομίλου Λογοτεχνίας, που συντονίζουν οι τρεις συγγραφείς των «Διαβάσεων», Κωνσταντία Σωτηρίου, Νάσια Διονυσίου και Χρίστος Τσιαήλης.

Όπως ανέφερε ο Δήμαρχος Στροβόλου στον χαιρετισμό του «γενικότερος στόχος του Ομίλου είναι η δημιουργία ενός πρόσφορου εδάφους, για τη γνωριμία του κάθε δημότη με τη λογοτεχνία, την τέχνη της συγγραφής και τους συγγραφείς μας». Πρόσθεσε, επίσης, ότι «η λογοτεχνία και η συγγραφή δεν θα πρέπει είναι προνόμιο και τέχνη των λίγων, αλλά μέσο έκφρασης όλων».

Η εκδήλωση είχε παράλληλα και φιλανθρωπικό χαρακτήρα, καθώς οι συγγραφείς πρόσφεραν αντίτυπα των βιβλίων τους για στήριξη της δράσης του ΠΑΣΥΚΑΦ.

Ο Δήμος Στροβόλου εκφράζει τις ευχαριστίες και τα συγχαρητήριά του προς όλους τους συμμετέχοντες λογοτέχνες, καθώς και στην ομάδα συγγραφέων «Διαβάσεις» για τον γενικότερο συντονισμός της εκδήλωσης.