Μήνυμα Δημάρχου για το Πάσχα

Σε μία δύσκολη περίοδο που η πατρίδα μας δοκιμάζεται, το Πάσχα έρχεται να γεμίσει τις καρδίες όλων μας με αγάπη, ελπίδα και αισιοδοξία, εφόδια απαραίτητα για να υπερβούμε τις προκλήσεις της σημερινής πραγματικότητας.

Το ορθόδοξο Πάσχα αποτελούσε διαχρονικά για τους Έλληνες μία νέα αφετηρία. Ένα νέο ξεκίνημα. Από μόνο του το μήνυμα της Ανάστασης εμπεριέχει την ελπίδα και είναι σήμερα πιο επίκαιρο και πιο αναγκαίο από ποτέ. Αντιπροσωπεύει τον δύσκολο αγώνα που δίνει η πατρίδα μας, διασφαλίζοντας στους νόμιμους κατοίκους τα ανθρώπινα δικαιώματα τους.

Ως Δημοτική Αρχή έχουμε ενώπιον μας σοβαρά θέματα στα οποία καλούμαστε να δώσουμε λύσεις: ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ – ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΑ-ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΑ.

Στον Δήμο μας ένας μεγάλος αριθμός συμπολιτών μας έχουν ανάγκη την αλληλεγγύη μας και την ανθρωπιστική μας συμπαράσταση. Έχοντας ως προτεραιότητα τους δημότες μας κάναμε μία προσπάθεια κατά της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού προσφέροντας τους τρόφιμα πρώτης ανάγκης για την στήριξη των οικογενειών αυτών, Πρόκειται για μία συντονισμένη προσπάθεια για την οποία ευελπιστούμε να υπάρξει συνέχεια με σκοπό την ανακούφιση και στήριξη των δυσπραγούντων συνανθρώπων μας.

Η καθαριότητα είναι επίσης μέσα στα θέματα που μας απασχολούν έντονα. Πρόσφατα έχουμε προβεί σε μία γενική εκστρατεία καθαριότητας για την απομάκρυνση αχρήστων υλικών, κλαδευμάτων και άλλων αντικειμένων από ανοιχτούς χώρους, όπως αρμόζει σε κάθε σύγχρονη και πολιτισμένη κοινωνία. Η προστασία του περιβάλλοντος και η καθαριότητα της πόλης μας  αποτελεί ευθύνη όλων μας και για αυτό το λόγο αναμένουμε  από τους δημότες μας να ανταποκριθούν θετικά  στην παράκληση μας να αποφεύγουν να ρυπαίνουν δημόσιους χώρους εναποθέτοντας σκουπίδια και κάθε είδους άχρηστα υλικά σε αυτούς, να μην αφήνουν κλαδέματα σε παρακείμενα χωράφια και ανοικτούς χώρους, να διατηρούν τα πεζοδρόμια καθαρά ιδιαίτερα όταν βγάζουν τα σκυλιά τους για περίπατο.

Τα μεγάλα αναπτυξιακά έργα:  Παλαιός Πυρήνας Στροβόλου, Λεωφόρος Τσερίου και οδός Ιφιγενείας, είναι θέματα που εδώ και χρόνια ταλαιπωρούν και επηρεάζουν αρνητικά τους δημότες μας.

Είναι γεγονός ότι μετά από επαφές και διαβουλεύσεις που είχαμε με τα αρμόδια Υπουργεία, αναγνωρίζοντας την κρισιμότητα των προβλημάτων που αντιμετωπίζει το Δήμος μας κινούνται παράλληλα με τους αρμόδιους φορείς με καλή διάθεση συνεργασίας προκειμένου να επιτευχθεί η επίλυση τους.

Με γνώμονα το καλό του Δήμου μας τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, η Δημοτική Υπηρεσία και εγώ προσωπικά προχωράμε με σύνεση, συνεργατικό πνεύμα και σκληρή δουλειά για να δώσουμε λύσεις σε προβλήματα, εξυπηρετώντας τις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας.

Τέλος, με όλους τους συμβολισμούς και με την βαθύτερη αλήθεια που φανερώνει το μήνυμα της Ανάστασης, εύχομαι από καρδιάς το Πάσχα του 2017 να φέρει υγεία, ελπίδα και δύναμη σε όλους μας να αγωνιστούμε για την καλύτερη ποιότητα ζωής των δημοτών μας.

Ανδρέας Παπαχαραλάμπους
Δήμαρχος Στροβόλου

13 Απριλίου 2017