Στο ισόγειο του νέου κτιρίου της βιβλιοθήκης , φιλοξενείται το παιδικό της τμήμα, που υπήρξε ένα από τους βασικούς στόχους του Δημοτικού Συμβουλίου Στροβόλου. Το βιβλίο και το διάβασμα από μικρή ηλικία είναι μια όμορφη συνήθεια που διαπλάθει χαρακτήρες, πλουτίζει τις γνώσεις και δίνει στα παιδιά τη δυνατότητα να επικοινωνούν με νέες εμπειρίες και κυρίως όταν υποστηρίζεται από έναν όμορφο, λειτουργικό και φιλόξενο χώρο δημιουργεί τις προϋποθέσεις για την καλλιέργεια της αγάπης για το διάβασμα. Παράλληλα, δίνει μια νέα ανάσα στο χώρο της βιβλιοθήκης που παύει να είναι ένας απλός δανειστής βιβλίων και μεταμορφώνεται σε χώρο χαλάρωσης, ψυχαγωγίας και κοινωνικοποίησης.

Η παιδική βιβλιοθήκη απευθύνεται σε όλα τα παιδιά, ανεξαρτήτως  οικονομικής και κοινωνικής κατάστασης και καταγωγής. Τους δίνει την ευκαιρία να εξοικειωθούν  και να μελετούν με όλες τις κατηγορίες των βιβλίων.

Στο χώρο του παιδικού τμήματος υπάρχουν μικρές καρέκλες και τραπεζάκια όπου μπορούν τα παιδιά να διαβάσουν, να ζωγραφίσουν ή να παίξουν επιτραπέζια παιχνίδια.

Η συλλογή του παιδικού τμήματος, διαθέτει βιβλία για τις ηλικίες 1-12 ετών και για εφήβους. Αποτελείται από τις εξής κατηγορίες:

Βιβλία προσχολικής ηλικίας (εικονογραφημένες ιστορίες, βιβλία γνώσεων για μικρά παιδιά).
Βιβλία για παιδιά 6-8 ετών (εικονογραφημένα, παραμύθια, μικρές ιστορίες κλπ).
Βιβλία για παιδιά 9-12 ετών (ελληνική, κυπριακή και ξένη λογοτεχνία, περιπέτειες, πνευματικά παιχνίδια, θέατρο, ποίηση, κόμικς κλπ.).
Βιβλία για εφήβους (ελληνική και ξένη λογοτεχνία).
Βιβλία γνώσεων (ιστορία, μυθολογία, θρησκεία, γεωγραφία, τέχνη, εγκυκλοπαίδειες, λεξικά, βιογραφίες, Η/Υ, φυσικές επιστήμες κλπ).